Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 septembrie 2014

RECENZIE : Uite, așa arată fericirea de Jennifer E. Smith


Numele cărţii: Uite, așa arată fericirea
Autorul: Smith, Jennifer E.
Traducătorul: Deliu, Adrian
Editura: Epica
Anul apariţiei: 2013
Preţul cărţii: 27,22 lei
Număr de pagini: 352
ISBN: 978-606-93335-8-7 

SCURTĂ DESCRIERE: DACĂ SOARTA ȚI-AR TRIMITE UN EMAIL, AI RĂSPUNDE?
Graham Larkin și Ellie O Neil nu s-au întâlnit niciodată, dar ajung să se cunoască – fie și numai virtual – atunci când Graham îi trimite ei, accidental, un e-mail despre purcelușul său, pe care-l ține ca animal de companie. Între cei doi tineri de șaptesprezece ani – care locuiesc în părți opuse ale țării și nici măcar nu-și cunosc prenumele adevărate – debutează o relație sinceră și spirituală, prin corespondență electronică. Graham și Ellie își împărtășesc detalii despre viețile, speranțele și temerile lor. Însă nu-și destăinuie unul altuia
totul. Graham nu cunoaște secretul din familia lui Ellie, iar Ellie n-are habar că viața lui Graham se desfășoară în lumina reflectoarelor. Când Graham profită de ocazia de a-și petrece o bucată de timp în Henley, orășelul lui Ellie, din statul Maine, el încearcă să mute relația din mediul online în cel personal. Dar e posibil ca două persoane aparținând unor lumi atât de diferite să fie împreună? Întinzându-se pe perioada unei veri caniculare, și
surprinzând un punct de răscruce din existența celor doi protagoniști, acțiunea noului roman al lui Jennifer E. Smith dovedește, într-o manieră subtilă și fermecătoare, că viața – la fel ca și dragostea – este plină de neprevăzut.
PĂREREA MEA: Spre fericirea mea biblioteca din oraș are foarte multe cărți noi la dispoziție, așa că de îndată ce am văzut-o pe aceasta am și luat-o. Mi-a plăcut foarte mult felul în care scrie Jennifer E. Smith. Mi-au plăcut descrierile făcute locurilor, simțindu-mă parcă alături de personaje în aventura lor. 
Pentru mine genul ăsta de poveste este nou. Interesantă ideea cum cei doi se întâlnesc ca prin minune în mediul online, iar mai apoi își doresc să își transpună relația în lumea reală deși au mici piedici. 
Fiecare fată a visat cel puțin o dată că marea ei iubire va fi un star de cinema, iar acestei fete i s-a întâmplat lucrul ăsta deși ea nu-i dădea mare atenție. 
Această carte merită 5 din 5.
Lectură plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu