Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 februarie 2015

FIFTY SHADES OF GREY – ESEC SAU SUCCES?

Se pare ca filmul bazat pe cartea „Fifty Shades of Grey” nu a fost chiar atat de placut de critici, dar foarte adorat de fani.

Subiectul principal din ultima perioada este aparitia filmului „Fifty Shades of Grey”, bazat pe cartea cu acelasi nume. Povestea unui barbat puternic, bogat, dar cu inclinatie spre sado-masochism a fost transpusa in filmul cu acelasi nume, regizat de Sam Taylor-Johnson. Unii il critica fara sa-l fi vazut, altii il critica pentru ca si prietenii lor o fac, dar cat de adevarat este tot esecul acesta? In realitate, filmul a avut parte de incasari exceptionale pentru primul weekend.

Daca mai mult de cateva milioane de oameni au cumparat cartea, tot pe atat de multi au fost curiosi in legatura cu filmul. Cum spuneam, unii au ramas cu un gust amar. Cine anume? Cei care nu au citit cartea, cei care sunt prea pudici pentru a viziona astfel de filme, cei carora nu le-au placut actorii si gemetele lor si multi altii.

Sa spunem ca pe cat de prost a fost vazut, totusi a avut succes. De ce? Pentru ca incasarile facute ajung la 235 de milioane de dolari la nivel global, debutand pe primul loc in box-office. Asadar, esec sau succes? Impotriva tuturor parerilor proaste, oamenii s-au dus la cinema sa-l vada.

Multe persoane au fost dezamagite de finalul trist al filmul. De ce a fost trist? De ce s-a terminat asa? Pentru ca asa se termina si cartea. Trist. Despartire intre cei doi, dar, din nou, daca nu ai citit cartea de unde sa stii?

Au aparut comentarii de prost gust care nu isi aveau rostul, dar asa sunt oamenii. Rai cand nu este asa cum le convine lor sau cand exista ceva mai bun decat le e dat lor sa inteleaga.

In incheiere nu pot spune decat ca nu e bine sa judeci o carte dupa coperta, asa cum nu e bine sa judeci un film dupa un trailer sau dupa opiniile expirate ale unora. Cartea nu e pe atat de proasta pe cat zic unii, nu este vorba numai despre sado-masochism, violenta in relatie. Nu trebuie citita la suprafata doar pentru scenele de sex dintre Christian si Anastasia. Au o poveste de dragoste frumoasa. Anastasia chiar reuseste sa schimbe ceva in el. Sexul e ceva normal intr-o relatie, nu e ceva rusinos. Se intampla peste tot, intre doi oameni care se iubesc. Romanii sunt pudici din punctul asta de vedere, dar in acelasi timp toti romanii fac acele lucruri in dormitor.


Asadar, tu ce crezi? Esec sau succes? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu