Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 decembrie 2013

10 lucruri de făcut în Los Angeles

Ți-ai putea petrece ziua în L.A la în parcul Universal Studios lângă el existând un mall. Sau ai putea să-ți faci o poză lângă  semnul cu Hollywood,dar bineînțeles că nu poți conduce până acolo, defapt nici pe jos nu prea poți ajunge pentru că este îngrădit. Așa că de pe Franklin Avenue până la Hollywood, poți urca spre Beachwood Canyon și să faci o poză sau poți parca în capătul Beachwood și urca pe jos 30 minute pentru a te apropia mai mult. Sau te poți plimba pe bulevardul Hollywood până la teatrul Grauman's Chinese pentru a vedea amprentele mainilor și urmele picioarelor ale vedetelor, să faci poze cu toți ciudații care se îmbracă drept supereroi și apoi îți cer bani, apoi te poți duce în mall-ul Highland Center. Îți poți pierde ziua suspind pe la vitrinele marilor magazine din Rodeo Drive. Iată 10 locuri în care un turist obișnuit nu s-ar duce. 
 1.  BIBLIOTECA HUNTINGTON, LOS ANGELES
Se spune că în acest loc se pot găsi piese de artă faimoase, cum ar fi "The Blue Boy" de Thomas Gainsborough și multe documente importante, cum ar fi Biblia Gutenberg, o copie a "The Canterbury Tales" și două acte din "Hamlet", dar nimeni nu intră înăuntru. 
Grădinile botanice de 120 de pogoane ale bibliotecii sunt parcă infinite. Nu sunt doar grădini de trandafiri sau grădini de iarbă, sunt întregi eco-sisteme: o grădină japoneză, o grădină chinezească, junglă, deșert, crini, o grădină subtropicală. Și, dacă tot ești aproape de Pasadena, poți lua prânzul la Pie 'n Burger. Poate că L.A nu are cea mai bună mâncare din țară, dar au cei mai buni burgeri. Poți încerca Father's Office, 25 Degrees sau The Counter.

2. MUZEUL J. PAUL GETTY
În L.A mergi să vezi arhitectura. Instituțiile Getty pot avea atât de mulți bani încât să arunce cu ei pe piese de artă decât orice alt muzeu din lume, dar mergi la Getty Center pentru a urca pe un deal, într-un spațiu simplu, calm și poate pentru a vedea vreun tablou. 

3. SUSHI ÎN VALLEY

Dacă ești din orice loc în afară de Japonia, vei fi impresionat de sushi-ul de aici. Poți găsi în magazinele din mall-ul de pe bulevardul Ventura în Studio City, centrul San Fernando Valley. Nu sunt deloc ieftine, dar își merită bănuț.Poți încerca Asanebo, Katsu-ya sau Teru Sushi. Competiția e strânsă între ele. 

4. RUNYON CANYON PARK, LOS ANGELES
Vei admira frumusețea acestui loc pentru munții Santa Monica, care sunt numiți de majoritatea "the hills". Los Angeles este împărțit în două tipuri de locuitori: oamenii oceanului( bogați, potoliți, hippioți ) și oamenii dealurilor ( cowboy urbani, care probabil au copii și se mută la plajă ). Oamenii oceanului fac surf, aleargă și merg cu bicicleta pe lângă apă. Oamenii dealurilor se cațără pe munți. Cei mai mulți fac asta pe Runyon. Pot să vezi oameni faimoși și poți face puțină gimnastică. 

5. BULEVARDUL ROBERTSON
Da, Melrose Avenue este locul perfect pentru a face cumpărături, Rodeo Drive are toate magazinele foarte cunoscute, dar este chiar trist să pleci acasă fără să vezi vreo celebritate din L.A. Și bulevardul Robertson - un loc strâmt unde găsești restaurantul Ivy și buticurile Kitson și Madison - este locul unde pozele din Us Weekly iau naștere. De îndată ce dai ochii cu o vedetă poți lua prânzul la un restaurant vegetarian, Newsroom Cafe, singurul loc normal. Dacă nu ai norocul să vezi o celebritate și dacă nu te deranjează poți plăti 100$ pentru a o face; astfel vei trece de paparazii și vei lua masa chiar la Ivy.

6. PLAJA MALIBU
Pe plaja Malibu poți găsi fete care arată bine, surferi, pe Pamela Anderson ( locuiește aproape ). Poți conduce până pe plaja din Manhattan, dar cel mai bine rămâi în Malibu unde poți parca pe gratis pe strada Westward Beach. Apoi poți merge să iei cina la Reel Inn, unde poți mânca pește la grătar. Ori poți mânca un meniu grecesc la Taverna Tony. 

7. STRADA OLVERA
Încearcă să nu mergi în oraș în orele de vârf, dar dacă tot mergi oprește-te la locul pentru turiști care a fost inițial centru orașului Los Angeles. În mijlocul tuturor magazinelor de suveniruri se află Mr. Churro, unde poți găsi churro umplut cu caramel. Poți de asemenea mânca la unul de la cele mai bune magazine mexicane de aici, sau poți urca puțin mai sus pentru un sandwich cu carne de miel la Philippe's. 

8. WARNER BROTHERS
Poți face turul studiolui Warner Brothers sau poți aranja un tur al oricărui alt studio. Aproape toate sunt foarte mari ; Warner Brothers au pe Fetele Gilmore, un oraș fals perfect și din unele motive necunoscute și un oraș western. Oricum ar fi este amuzant să vezi oameni îmbrăcați în costume ciudate și care se plimbă în mașinute de golf.

9. THE DRESDEN ROOM
Vă amintiți scena din "Swingers" unde bătrânul cuplu cântă? Acel cuplu, Marty și Elayne mai cântă Cole Porter în Dresden Room ( în fiecare seară cu excepția duminicilor ), care este un loc foarte tare pentru a bea ceva, a te relaxa.

10. THIRD STREET PROMENADE
Este un loc plin de turiști și adolescenți. Este un mall afară și la o distanță mică de plajă. Un mall la fel de bun poate fi The Groove în districtul Fairfax. 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu