Faceți căutări pe acest blog

vineri, 13 februarie 2015

RECENZIE "DIANA CU VANILIE" DE DIANA SORESCU



Numele cărţii: Diana cu Vanilie
Autorul: Sorescu, Diana
Editura: ALLFA
Anul apariţiei: 2014
Preţul cărţii: 17,18 lei
Număr de pagini: 176

ISBN: 978-973-724-863-3

SCURTĂ DESCRIERE: Cartea de fata este dedicata Dianei Sorescu (1987-2013), o talentata jurnalista, plecata dintre noi prea devreme, la doar 26 de ani. Nu putini au fost cei profund impresionati de destinul ei tragic, atat apropiati, cat si cei care nu o cunosteau, dar care au auzit de povestea ei.
Cu o experienta de 7 ani in domeniu, Diana a debutat in lumea presei inca din adolescenta, stiind ca acesta este drumul pe care vrea sa-l urmeze. De-a lungul timpului, ea a lucrat la diferite publicatii din presa scrisa sau online precum Unica, Tonica, Miresici, dar si in cadrul posturilor Pro Tv si Antena 3.
Ea era cunoscuta de cititori si prieteni drept Diana cu Vanilie, numele sub care scria, cu verva si franchete, un blog despre oameni si viata, despre lumea din jurul ei. Aceasta carte reuneste gandurile impartasite de Diana cu Vanilie pe blogul ei.

Părerea mea: Cartea este compusă din postările de pe blog ale autoarei. Este realizată în urma decesului ei. Nu i-am citit blogul înainte de a citi cartea. A fost ușor de citit, terminând-o în doar câteva ore. M-a amuzat, dar m-a și întristat. Voi lăsa câteva din citatele care pe mine m-au impresionat puțin mai jos. Bineînțeles că nu a fost scrisă în cel mai profund mod, folosind cuvinte grele, dar a fost scrisă din suflet. Fata scria despre tot ce o necăjea și despre tot ce o făcea fericită, dădea sfaturi poate pentru ca ceilalți oameni să nu treacă prin ce a trecut ea. Îmi pare rău pentru soarta ei nefericită și pentru că nu a avut timp să  se bucure cu adevărat de viața lungă care ar fi așteptat-o. 

Ești frumoasă. Da, tu, cea care citești. Ești frumoasă mă, ce nu înțelegi?! Cu tine vorbesc! Da, da, chiar cu tine! Ești frumoasă orice nume ai avea. Chiar dacă îmi ești rudă, prietenă, necunoscută sau dacă nu mă suporți. Dacă ești blondă, brunetă, șatenă, cu șuvițe, roșcată sau ai părul mov. Ești frumoasă dacă ai 90-60-90, dar crede-mă, fato, ești frumoasă și dacă ai fundul mare! Cu sânii mici sau ca Pamela, cu ochii migdalați, rotunzi sau oblici, cu pistrui sau fără, nas de Cleopatra sau de Audrey, dinți perfect aliniați sau încălecați, crăcănată sau cu picioare de balerină, EȘTI FRUMOASĂ! Aș vrea să fiu lângă tine, să te iau de o aripă, să te pun în fața oglinzii și să îți urlu în urechi până mă va durea gâtul: EȘTI FRUMOOOOOAAAASSSĂĂĂĂĂĂĂ!!!!
”Frumusețea nu se rezumă la fizic, iar canoanele pe care ni le impun designerii, stiliștii, media sunt o porcărie. Nici măcar ei nu le respectă! Alea sunt doar pentru oițe fără creier! Voi nu ați observat că sfaturi de modă primiți de la Anna Dello Russo? Ați văzut vreodată ce față are femeia aia? Băgați repede un Google. Și spuneți voi de nu vă place Oprah! Și o considerați vreo superbitate?
          Pentru că frumusețea constă în altceva. Zâmbetul, atitudinea, felul în care mănânci,                 mergi, vorbești, degetele de la picioare, umerii, modul în care te speli pe dinți. Ești                   frumoasă dacă ai făcut pace cu tine, dacă îți dai șansa să te accepți, dacă îți permiți 
          să te iubești și să te descoperi.” 
”Indiferent de cum ești, ce job ai, cum îl cheamă pe tac-tu, câți bani ai sau nu în cont, ce știi să faci, ce școli ai urmat...ești bârfit. Invidiat. Batjocorit. Înjurat. Scuipat. Hulit. Mințit. Fraierit. Păcălit. Luat de prost. Înșelat. Trădat. Ironizat. Pentru că da, e mult mai ușor să distrugi decât să contruiești, să rănești un suflet decât să-l pansezi.” 
Acestea sunt doar câteva din citatele care m-au impresionat și care le voi păstra undeva aproape de inimă. Nota mea este 5/5. O recomand cu drag tuturor. Sper să vă placă și vouă. 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu